DE ACTUALITATE

Teodor Brateș, crainicul Revoluției, pus sub acuzare

Procurorii militari au extins urmărirea penală pentru infracţiuni contra umanităţii, faţă de Teodor Brateş, adjunct al Redactorului şef, al Redacţiei Actualităţi din TVR .

Perioada vizată este 22 – 31 decembrie 1989. Teodor Brateş s-a prezentat în această dimineaţă la Parchetul General pentru a lua la cunoştinţă acuzaţia, dar nu a făcut nici o declaraţie jurnaliştilor care îl aşteptau.

Procurorii militari susţin, într-un comunicat de presă, că Teodor Brateş a fost principalul factor de diseminare a ştirilor false cu caracter diversionist contribuind astfel, într-o foarte mare măsură, la instalarea psihozei teroriste ce a afectat profund întreaga populaţie a ţării, militari şi civili.

Anchetatorii spun că mesajele televizate ale suspectului s-au referit la atacuri teroriste asupra obiectivelor militar şi civile, apă otrăvită, clădiri minate, atacuri cu elicoptere şi alte acţiuni de acest gen.

În opinia procurorilor, repetarea acestui gen de dezinformare a dus la numeroase pierderi de vieţi omeneşti, vătămări şi distrugeri petrecute în timpul Revoluţiei din 1989. 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: