DE ACTUALITATE

Termen limită – 31 ianuarie

Până la 31 ianuarie 2016, fermierii români pot depune cereri prin care solicită ajutorul de stat pentru motorina folosită în trimestrul al IV-lea din 2015 .

Cererile de plată se depun la APIA până la finele lunii următoare trimestrului pentru care se solicită ajutorul de stat, însoţite de o situaţie centralizatoare, defalcată pe lucrări, privind cantităţile de motorină utilizate de agricultori în trimestrul respectiv, precum şi de documentele fiscale.

Ajutorul constă în finanţarea prin rambursare a diferenţei de acciză pentru motorina utilizată în agricultură în trimestrul al IV-lea din anul 2015, benficiarii fiind fermierii prevăzuți în cuprinsul dispozițiilor art. 4 din HG nr. 1174/2014.

Fiecare solicitare cuprinde cantităţile de motorină pe care fermierii declară că le-au folosit pentru lucrările din agricultură în perioada pentru care solicită ajutorul de stat iar cantitatea totală de motorină aprobată anual, în urma cererilor de plată pentru rambursare, nu poate depăşi cantitatea totală de motorină prevăzută în acordul prealabil pentru finanţare.

Procedurile specifice de implementare și control precum și formularistica necesară aplicării schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată utilizată în agricultură sunt prevăzute în ordinului MADR 1727/2015.

Ajutorul de stat pentru motorină se acordă prin rambursarea diferenței dintre acciza standard și acciza redusă practicată la motorina folosită în agricultură. Rata accizei reduse pentru motorina folosită în agricultură în 2015 este 99,498 lei/1.000 de litri.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Barbatii, sortiti disparitiei??

O previziune îngrijorătoare a fost emisă de expertul în genetică, Jennifer Graves, profesor la Universitatea Naţională Australiană.

Închide