DE ACTUALITATE

Termen limită pentru prefecturi

Prefecturile din ţară mai au timp până astăzi să afişeze pe site-urile lor contractele de deszăpezire, conform solicitării ministrului de interne, Dragoş Tudorache. Acesta le-a cerut, de asemenea, prefecţilor şi şefilor structurilor MAI să se asigure că la nivelul fiecărui judeţ au fost luate toate măsurile pentru a putea interveni rapid în sprijinul populaţiei în situaţiile de urgenţă provocate de fenomenele meteo specifice sezonului rece.

 

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a încheiat 8 contracte dintr-un necesar de 11 pentru execuţia lucrărilor de întreţinere pe timpul iernii a autostrăzilor, celelalte 3 contracte fiind în diverse stadii. În ceea ce priveşte drumurile naţionale, au fost încheiate contracte de deszăpezire în 30 de judeţe. La nivelul drumurilor judeţene, activitatea s-a finalizat în 34 de judeţe şi în Bucureşti. Au fost constituite şi stocurile de materiale antiderapante, respectiv peste 4 mii de tone de sare, clorură de calciu, nisip şi alte produse ecologice.

 

De asemenea, sunt pregătite să intervină peste 13 mii de utilaje. Ministerul Afacerilor Interne mai precizează că, de la începutul lunii, poliţiştii au aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale administratorilor unor segmente de drum din Bucureşti, Ilfov, Alba, Cluj, Mureş şi Suceava, pentru neluarea măsurilor necesare întreţinerii drumurilor pe timp de iarnă.

%d blogeri au apreciat: