DE ACTUALITATE

„The Simpsons” nu va mai folosi actori albi pentru vocile personajelor de culoare

Producătorii celebrului serial de desene animate, „The Simpsons”, au anunţat, vineri, că nu vor mai folosi actori albi, pentru a dubla vocile personajelor aparţinând minorităţilor etnice, au anunţat studiourile Fox, într-un comunicat transmis AFP, preluat de Agerpres.
Anunţul se referă în special la un personaj din serialul, lansat în 1989, Apu Nahasapeemapetilon, un amerindian, a cărui voce era asigurată de actorul alb Hank Azaria. În ianuarie, actorul a anunţat că, de comun acord cu echipa de producţie, va renunţa la acest personaj, acuzat că transmite stereotipuri rasiste.
Decizia se va referi şi la personajul Dr. Hibbert, un bărbat de culoare, dublat de actorul alb Harry Shearer, care îşi împrumută, de asemenea, vocea multor altor personaje din serie.
Mike Henry, un actor alb care dublează vocea personajului de culoare Cleveland Brown, în „Family Guy”, o altă serie produsă de studiourile Fox, a anunţat pe Twitter că „a renunţat la acest rol”.
Aceste anunţuri survin după decizii similare din partea Netflix („Big Mouth”) sau Apple TV + („Central Park”), ca urmare a valului de proteste „Black Lives Matter”, care s-a extins şi în zona divertismentului, după moartea americanului de culoare George Floyd, în timp ce se afla în custodia poliţiei americane.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: