Connect with us

Fapt divers

Top 17 cele mai uimitoare și bizare coincidențe din istorie

Published

on

Gemeni

Frații gemeni, Jim Lewis și Jim Springer, au fost separați la naștere și adoptați de familii diferite. Întrucât nu se cunoșteau, ambele familii și-au numit copiii James. Ambii James au crescut neștiind unul de celălalt și amândoi au căutat instruire în domeniul protecției legii, amândoi au avut talent la desen tehnic și tâmplărie și fiecare s-a căsătorit cu o femeie pe nume Linda. Amândoi au avut fii, dintre care unul a fost numit James Alan și celălalt James Allan. Frații gemeni au divorțat de soțiile lor și s-au căsătorit cu alte femei – amândouă numite Betty. Și amândoi au avut câini pe care i-au numit Tony.

 

Coincidența lui Poe

În secolul al XIX-lea, faimosul scriitor de povestiri horror, Egdar Allan Poe, a scris o carte intitulată „Povestirea lui Arthur Gordon Pym”. Cartea era despre patru supraviețuitori ai unui naufragiu, care s-au aflat timp de mai multe zile într-o barcă, înainte de a se decide să moară și să-l mănânce pe asistentul al cărui nume era Richard Parker. Câțiva ani mai târziu, în 1884, iola cu rame, Mignonette, a naufragiat, cu numai patru supraviețuitori, care s-au aflat într-o barcă timp de mai multe zile. Într-un final, cei trei membri seniori ai echipajului au recunoscut că l-au omorât și l-au mâncat pe asistent. Numele asistentului-camerist era… Richard Parker.

 

Mark Twain și cometa lui Halley

Mark Twain s-a născut în ziua apariției cometei Halley, în 1835, și a murit la următoarea apariție a acesteia, în 1910. El însuși a prezis asta în 1909, când a spus: „Am intrat o dată cu cometa lui Halley, în 1835. Vine din nou anul viitor, așa că mă aștept să ies cu ea”.

 

Găsirea cărții

În 1973, actorul Anthony Hopkins a fost de acord să apară în „Fata din Petrovka”, bazat pe un roman al lui George Feifer. Neputând să găsească un exemplar al cărții, niciunde în Londra, Hopkins a rămas surprins să descopere unul zăcând pe o bancă într-o stație de tren. S-a dovedit a fi exemplarul personal, adnotat, a lui George Feifer, pe care Feifer îl împrumutase unui prieten și care fusese furat din mașina prietenului.

Crimă la „dublu”

În anul 1975, în Bermuda, un om care mergea pe o motoretă a fost lovit de o maşină de taxi şi a murit. Tragedia s-a întâmplat după un an de la moartea fratelui său care conducea aceeaşi motoretă, pe aceeaşi stradă şi care a fost ucis de acelaşi taximetrist.

Cartea din copilărie

Anne Parrish, celebra romancieră americană, a găsit într-o librărie din Paris, în anii ’20, o carte pe care o preferase în copilărie, „Jack Frost şi alte povestiri”. A cumpărat cartea şi i-a arătat-o soţului ei. Acesta a luat cartea, a deschis-o şi, pe prima pagină, a găsit scris „Anne Parrish, 209 N. Weber Street, Colorado Springs”. Era chiar cartea Annei!

Alegerea lui Donald Trump ca preşedinte al SUA, prezisă în urmă cu 16 ani

Serialul de desene animate „The Simpson” a prezis într-un episod din anul 2000 faptul că Donald Trump va ajunge preşedinte, într-o cheie ironică şi comică, sub forma unei viziuni din viitor pe care o avea Bart Simpson.

Cea mai norocoasă persoană

Violet Jessop se afla pe vasul RMS Olympic atunci când a intrat în coliziune cu nasa HMS Hawke. S-a aflat și pe Titanic atunci când a lovit un ghețar și s-a scufundat. De parcă nu ar fi fost de ajuns, Jessop s-a aflat și pe HMHS Britannic atunci când a lovit o mină.

Abraham Lincoln şi John F. Kennedy

Cele două personaje importante din istoria Americii au fost asasinate într-o zi de vineri. Ambii preşedinţi au fost împuşcaţi în cap. Soţiile ambilor politcieni au pierdut câte un copil în timp ce locuiau la Casa Albă.

*Fiecare a fost însoțit de soția sa și un alt cuplu.
*Amândoi au avut patru copii.
*Ambii au avut un prieten numit Billy Graham.
*Kennedy a avut un secretar numit Lincoln. Președintele Lincoln a avut un secretar numit John.
*Succesorii lor în ambele cazuri se numeau Johnson, au fost vicepreședinți  și  au fost atât sudiști cât și democrați.

Cartea „Titanic” și accidentul vaporului Titanic

După asemănarea dintre vieţile celor doi politicieni americani se află o stranie coincidenţă între cartea lui Morgan Robertson („Titanic” din 1898, în care se relatează povestea unui vapor de croazieră care se scufundă) şi evenimentele care au avut loc 14 ani mai târziu, când Titanicul a dispărut în apele oceanului.

Numărul de înmatriculare al lui Franz Ferdinand

Numărul de înmatriculare al mașinii în care se afla Franz Ferdinand atunci când a fost asasinat era „A III118”. Primul război mondial s-a terminat printr-un armistițiu pe 11.11.18

Barajul Hoover și victimile sale

Primul om care a murit în timp ce se lucra la barajul Hoover a fost  Tierny pe data de 20 decembrie 1922. Ultimul om care a murit a fost pe 20 decembrie 1935. Era fiul lui TG Tierny.

Un glonţ care şi-a atins destinatarul după câţiva ani

În 1883, Henry Ziegland s-a despărţit de iubita sa. Îndurerată, aceasta s-a sinucis. Fratele acesteia a hotărât să o răzbune, aşa că l-a urmărit pe Ziegland şi l-a împuşcat, apoi şi-a pus capăt zilelor. Numai că Ziegland a supravieţuit focului de armă. Glonţul doar i-a zgâriat faţa, apoi s-a oprit într-un copac. Ani mai târziu, Ziegland a decis să taie copacul în care se afla glonţul. Încercarea s-a dovedit atât de dificilă, încât a fost nevoie de dinamită ca să-l pună la pământ. Explozia a propulsat glonţul, care l-a străpus pe Ziegland, ucigându-l.

Dublura regelui Umberto I

În Monza, Italia, regele Umberto I a luat cina într-un restaurant însoţit de generalul Emilio Ponzia-Vaglia. Când i s-a luat comanda, regele a remarcat că arată izbitor cu proprietarul. Au început să discute despre asemănările dintre ei şi au descoperit următoarele: a) se născuseră în aceeaşi zi a aceluiaşi an (14 mai 1844);

b) se născuseră în acelaşi oraş;

c) nevestele lor se numeau Margherita;

d) proprietarul îşi deschisese restaurantul fix în aceeaşi zi în care regele fusese încoronat. Pe 29 iulie 1900, regele Umberto a aflat că proprietarul restaurantului a murit într-un accident de vânătoare. Acesta a trimis condoleanţe familiei îndoliate, apoi a fost asasinat de un anarhist din mulţime.

Blestemul lui Tamerlan

Dictatorul sovietic comunist Iosif Stalin a vrut să-i vadă faţa comandantului turco-mongol, din secolul al 14-lea, Tamerlan (cunoscut şi sub numele de Timur), înmormântat în Samarkand. Legenda spune că “somnul Dumnezeului Războiul nu trebuie să fie deranjat”, povesteşte în biografia lui Stalin, Edvard Radzinsky. În cazul în care cadavrul lui Tamerlan ar fi fost deranjat, spune legenda, Tamerlan s-ar fi întos în a treia zi aducând război.

Stalin a râs de legendă şi la 19 iunie 1941 i-a deschis sicriul. La 21 iunie, Stalin a aflat că Germania era pregătită să invadeze Uniunea Sovietică a doua zi în zori.

Data fatală pentru Ludovic al XVI-lea

În copilărie, regele Franţei, Ludovic al XVI-lea fusese prevenit de un astrolog să fie foarte atent pe data de 21 a fiecărei luni. Regele s-a speriat atât de tare, încât pe 21 n-a încheiat niciodată nicio afacere. Din păcate însă, pe 21 iunie 1791, în urma Revoluţiei Franceze, Ludovic şi regina sa au fost arestaţi la Varennes, în timp ce încercau să fugă din Franţa. Pe 21 septembrie, în acelaşi an, Franţa a abolit monarhia proclamându-se republică. Pe 21 ianuarie 1793, Ludovic al XVI-lea a fost ghilotinat.

Vecini la două secole distanță

Celebrul compozitor George Händel a fost un vecin al celebrului chitarist Jimi Hendrix – Desigur, au fost separați de două secole. Handel a trăit în Londra, la 25 Brook Street, în timp ce Hendrix a trăit o vreme la 23 Brook Street. Ambii au fost muzicieni incredibili care au avut o influență majoră asupra dezvoltării muzicii în epocile lor, relateaza eustiu.com

 

ULTIMA ORĂ

Sport11 ore ago

FC Voluntari – FC U Craiova 1948 și FC Botoșani – Dinamo deschid etapa a 6-a a Play-off-ului/Play-out-ului Superligii

Marți aduce două partide captivante în Superliga României, în deschiderea etapei a 6-a a Play-off-ului și Play-out-ului. În primul meci,...

National12 ore ago

Proiect de Lege: Elevii care promovează Bacalaureatul pot mări notele la o materie

Un proiect de lege depus la Senat aduce o veste bună pentru elevii care au promovat examenul de Bacalaureat. Conform...

Regional12 ore ago

Varianta de ocolire a municipiului Târgu-Jiu, VO 66B, deschisă circulației

Varianta de Ocolire a Municipiului Târgu-Jiu, VO 66B, s-a deschis, astăzi, 23 aprilie, între localitățile Romanești-Bălești-Bârsești. Acest tronson important de...

Regional12 ore ago

Ziua Forțelor Terestre, marcată la Băilești

Ziua Forțelor Terestre a fost marcată, astăzi, la Băilești, printr-o ceremonie militar-religioasă. Evenimentul a avut loc la Monumentul Eroilor. Ziua...

Regional12 ore ago

Craiova găzduiește Competiția Națională de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat

În perioada 24-26 aprilie, Craiova devine gazda prestigioasei Competiții Naționale de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat, Faza a...

Regional13 ore ago

Premieră la Teatrul Național „Marin Sorescu”: „Trilogia memoriei” de Arne Lygre, în regia lui Radu Afrim

Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova se pregătește pentru o premieră de excepție: spectacolul „Trilogia memoriei” de Arne Lygre, regizat...

Regional13 ore ago

Starea drumurilor din Stațiunea Rânca, îmbunătățită de acțiunea drumarilor după ninsorile recente

Drumarii au intervenit prompt în Stațiunea Rânca, asigurând o circulație rutieră fără probleme în urma ninsorilor din ultimele zile. Utilizând...

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON