DE ACTUALITATE

Tot mai mulți fermieri doljeni aleg să producă în sistem ecologic

Suprafețele cultivate în sistem ecologic ocupă …

Împarte cu prietenii tăi

Tot mai mulți fermieri doljeni aleg să producă în sistem ecologic, termenul de „agricultură ecologică“ fiind similar cu noțiunile „agricultură organică“ sau „agricultură biologică“, utilizate în alte state membre. În perioada de producţie, la fermă se interzice utilizarea organismelor modificate genetic, a fertilizanţilor şi pesticidelor de sinteză, a stimulatorilor şi regulatorilor de creştere, hormonilor sau a antibioticelor.

Suprafețele cultivate în sistem ecologic ocupă 3.000 de hectare la nivelul județului Dolj, iar cele de sere și solarii se întind pe 800 de hectare. Specialiștii de la Direcția Agricolă spun că, deși produsele ecologice se găsesc din abundență în județ, consumatorilor le lipsește de multe ori cultura alimentației sănătoase. Acestea ajung pe piețele din București, Sibiu, Timișoara sau la export pentru că doljenii aleg să mănânce produse ieftine și de calitate îndoielnică.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Au apărut detalii noi legate de avionul militar de tipul IAR 99 Șoim care s-a prăbușit luni, în apropiere de baza aeriană de la Bacău

O comisie verifică acum...

Închide