DE ACTUALITATE

„Tradiții nipone – Japonia în vremea Sakurei”

Luni, ora 12.00

Împarte cu prietenii tăi

Despre sărbătoarea înfloririi cireșilor și spectacolul florilor de cireș din Japonia, la Muzeul Olteniei Craiova! Luni, 19 noiembrie, ora 12.00, la sediul Secţiei de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova, din strada Popa Șapcă nr. 8, se va derula un nou eveniment din cadrul proiectului cultural „Muzeul – o școala altfel”, finanțat de Consiliul Județean Dolj.

Publicul craiovean este invitat să participe la conferința „Tradiții nipone – Japonia în vremea Sakurei”, care se va derula sub mottoul „Experimentează frumusețile naturii și vei învăța câte ceva despre tine”, pentru a afla lucruri inedite despre una din civilizațiile majore ale lumii, în care tradițiile străvechi se împletesc în mod incredibil de armonios cu tehnologia modernă, iar frumusețile naturale, bine conservate, reprezintă remedii pentru o viață sănătoasă.

Sărbătoarea înfloririi cireșilor ocupă un loc special în cultura japoneză, Sakura fiind peste tot: în artă, expoziții de pictură, ceștile de cafea, hainele oamenilor. Spectacolul florilor de cireș ține câteva zile și se încheie printr-o ninsoare de petale roz. Astfel, florile de cireș sunt asociate cu trecerea în neființă și, prin extensie, cu împacarea în fața morții. Evenimentul este realizat în colaborare cu lector univ. dr. Carmen Bălescu (Facultatea de Horticultură a Universității din Craiova), prof. Camelia Simeanu și prof. Gabriela Gică (Colegiul Național „Carol I” Craiova), prof Simona Copăcescu, prof. Leila Podeanu, prof. Alina Firică (Colegiul Național „Elena Cuza” Craiova), iar participanți vor fi studenții Facultății de Horticultură Craiova și elevii Colegiilor Naționale „Carol I” și „Elena Cuza”.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Zilele Roboticii și Mecatronicii la UCv

19-23 noiembrie 2018

Închide