DE ACTUALITATE

Trafic pe Dunăre (audio)

Traficul pe Dunăre se desfăşoară în condiţii normale, chiar dacă nivelul fluviului a scăzut

Împarte cu prietenii tăi

Traficul pe Dunăre se desfăşoară în condiţii normale, chiar dacă nivelul fluviului a scăzut. Iar partea română este pregătită să intervină pe sectorul bulgăresc al fluviului, dacă va fi cazul, pentru a asigura condiţii corespunzătoare de navigaţie, a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Deocamdată Bulgaria nu a solicitat sprijinul României. Autorităţile din ţara vecină acţionează cu mijloace proprii şi până acum, nu s-au înregistrat incidente din cauza nivelului scăzut al Dunării, spune directorul Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos, Dumitru Dorian:

Sectorul comun româno-bulgar al Dunării este unul dificil de navigat din cauza punctelor critice care se accentuează în fiecare vară atunci când nivelul fluviului scade, iar navele de croazieră fluvială nu mai pot ajunge din Germania în Delta Dunării.
Pentru identificarea soluţiilor tehnice durabile care să îmbunătăţească navigaţia pe sectorul comun al Dunării, autorităţile româno-bulgare derulează proiectul FAST Danube, în valoare totală de 6,5 milioane de euro.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Candidatura PMP

Theodor Paleologu este propunerea pentru candidatura la prezidenţiale din partea Partidului Mişcarea Populară, pe care preşedintele de onoare al PMP,...

Închide