DE ACTUALITATE

Turneu internaţional de şah la Horezu

Horezu a intrat în circuitul mondial al turneelor de şah, astfel în luna octombrie în staţiunea vâlceană se va desfăşura Turneul Open Cup, unde vor participa 200 de jucători, acesta fiind, potrivit edilului Nicolae Sărdărescu, cel mai mare eveniment de acest gen la nivel mondial din această lună.

 

Turneul, organizat de Primăria Horezu, în parteneriat cu Asociaţia Judeţeană de Şah Vâlcea şi APPAH Horezu, se va desfăşura în perioada 13 – 16 octombrie şi este, după Turneul de Bridge, a doua mare reuşită ca recunoaştere a orașului pentru aceste tipuri de sport, la nivel internaţional.

 

Turneul de şah Open Cup pentru jucători cu coeficient ELO sub 2100 se desfăşoară pe durata a 7 runde, iar împerecherile se fac cu Swiss Manager.

 

Turneul va avea transmise rezultatele către FIDE. Timpul de joc este de 90 min + 30 sec/mutare începând cu prima mutare.
Fondul de premii este garantat şi nu depinde de numărul participanţilor. Premiile speciale se dau strict în ordinea clasamentului şi sunt necumulabile. Criteriile de departajare se trag la sorţi înainte de prima rundă.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: