DE ACTUALITATE

Umorişti din toate zările, grăbiți-vă!

Ediția a XXIII-a a Festivalului Naţional de Umor „Ion Cănăvoiu”

Împarte cu prietenii tăi

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Christian Tell”, Şcoala Populară de Artă, Asociaţia Epigramiştilor din România, Asociaţia Naţională a Caricaturiştilor, Grupul de publicaţii „Flacăra”, Liga Culturală „Fiii Gorjului”, Consiliul local şi Primăria Runcu, Muzeul Judeţean Gorj, Societatea Umoriştilor Gorjeni, organizează, în perioada 23-25 octombrie 2015, ediţia a XXIII-a a Festivalului Naţional de Umor „Ion Cănăvoiu”.

Data limită de trimitere a lucrărilor este 19 octombrie 2015.

Ion Cănăvoiu a urmat cursurile Facultății de Litere din București, perioadă în care a și debutat cu poezie; a fost un talentat gazetar și, o perioadă, profesor în județul Olt.

A inițiat editarea unei publicații de satiră și umor intitulată HAZ-ul, revistă la care el era director, finanțator, editor, redactor și chiar difuzor.

S-a stins din viață la 22 octombrie 1992, la Târgu Jiu.

Un an mai târziu, în amintirea lui s-a organizat Festivalul Național de Umor „Ion Cănăvoiu”, cu secțiuni de carte de umor, epigrame, fabule, parodie, poezie satirică și proză umoristică.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Victorie a echipei de gimnastică

Echipa masculină de gimnastică a României a câştigat patrulaterul de la Bucureşti.

Închide