DE ACTUALITATE

Un milion de metri cubi de lemn de foc pentru populație, până la sfârșitul anului

Regia Națională a Pădurilor (RNP) – Romsilva va livra pentru populație, până la finele acestui an, circa un milion de metri cubi de lemn de foc, prețul mediu de vânzare fiind de 150 de lei pe metru cub, fara TVA, a declarat directorul general al Romsilva, Ciprian Pahonțu.

„Faţă de anul 2016, am mărit cu 20% cantitatea de lemn de foc pe care am pus-o direct pe piaţă către populaţie. Până la această dată 876.000 de metri cubi, iar până la sfârşitul anului peste un milion de metri cubi de lemn de foc vom pune pe piaţă direct către populaţie. Noi avem un preţ foarte bun. La data actuală, pentru cei 876.000 de metri cubi este de 151 de lei/metrul cub luat la drum forestier sau depozit Romsilva. Evident că Romsilva nu poate asigura întreg necesarul de lemn de foc din România, dar cel puţin contribuţia noastră se va mări substanţial din 2018, ca urmare a schimbării cadrului legislativ”, a precizat şeful regiei.

În ceea ce privește anul 2018, regia intenționează să scoată pe piață, pentru populație, în jur de 4 milioane de metri cubi de lemn de foc, circa 3 milioane mc din lucrări de îngrijire și încă un milion mc din sortarea produselor principale.

%d blogeri au apreciat: