DE ACTUALITATE

Un nou sprijin pentru fermieri

MADR vrea să instituie un nou sprijin financiar.

Împarte cu prietenii tăi

 

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale  a publicat site-ul propriu un proiect de Hotărâre privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în acvacultură, precum și pentru completarea Hotarârii Guvernului nr. 545/2010 privind organizarea, structura și funcționarea Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură.

Schema de ajutor de stat reprezintă acordarea, sub formă de rambursare, a diferenței dintre rata accizei standard și rata accizei reduse. Rata accizei reduse pentru motorina utilizată la desfășurarea activităților în acvacultură este de 99,498 lei/1.000 litri.

Conform proiectului, beneficiarii schemei de ajutor sunt întreprinderile mici și mijlocii care își desfașoară activitatea în acvacultură, respectiv persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și familiale, ori persoane juridice.

Valoarea totală maximă a schemei de ajutor de stat pentru perioada 2017-2020 este de 22.128.60 mii lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul MADR.

Suma alocată pentru anul 2017 este de 5.532,15 mii lei și se asigură de la bugetul de stat în limita prevederilor bugetare aprobate de MADR pe 2017.

În cazul în care cantitățile de motorină pentru care se solicită plăți în cadrul schemei de ajutor depășesc plafonul prevăzut, cuantumul plăților se reduce proporțional

Pentru a obține ajutorul de stat, beneficiarii trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele criterii de eligibilitate:

  • sunt înscriși în Registrul Unităților de Acvacultură al ANPA;
  •  furnizează date statistice la ANPA privind suprafețele și producțiile realizate, în conformitate cu activitățile prevăzute în programele statistice și actele juridice comunitare în domeniului pescaresc.

Perioade de aplicare a schemei de ajutor de stat este de la data intrării în vigoare a prezentei Hotarâri, până la 31 decembrie 2020.

 

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Restricții pe Transfăgărășan

Pe Transfăgărășan vor fi impuse restricții de circulație.

Închide