DE ACTUALITATE

Universitatea Craiova propune reluarea campionatului începând cu 15 mai

Clubul Universitatea Craiova propune reluarea campionatului Ligii I de fotbal începând cu 15 mai, considerând că România se află în faza de început a crizei epidemiologice, iar data de 31 martie propusă de FRF nu este fezabilă.

„Clubul Universitatea Craiova propune reluarea campionatului începând cu data de 15 mai 2020. Este clar că această criză epidemiologică se află în România abia în faza de început, astfel încât data de 31 martie 2020 propusă pentru reluarea campionatului nu este fezabilă şi ne vom trezi într-o succesiune de amânări, fapt ce nu ar permite o organizare riguroasă a activităţii.”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul a grupării din Bănie.

Conducerea Universităţii Craiova precizează că o decizie în acest sens ar trebui luată cât mai curând pentru a nu periclita activitatea fotbalistică: „Vom ajunge în situaţia în care jucătorii nu ar avea practic vacanţă, ceea ce ar compromite performanţele lor, participarea cu succes în competiţiile europene, precum şi performanţele echipelor naţionale. Amânarea până pe data de 15 mai 2020 ar permite acordarea unei minime perioade de odihnă şi o organizare profesionistă a activităţii cluburilor de fotbal. Considerăm că orice zi de întârziere în luarea unei decizii în sensul celor de mai sus periclitează serios activitatea tuturor celor implicaţi in fotbalul profesionist din România”.

Federaţia Română de Fotbal a decis, joi, suspendarea tuturor competiţiilor fotbalistice pe teritoriul României până la 31 martie având în vedere deciziile luate în ultimele zile de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă privind pericolul epidemic pe care-l reprezintă virusul COVID-19.

%d blogeri au apreciat: