DE ACTUALITATE

UPDATE PARIS: Cel putin 60 de morti in urma atacurilor teroriste!

Preşedintele Franţei a decretat starea de urgenţă şi închiderea frontierelor.

Împarte cu prietenii tăi

Cel puţin trei explozii şi două atacuri armate au avut loc, în urmă cu puţin timp, la Paris, conform Poliţiei franceze. Potrivit AFP, cel puţin 60 de persoane au fost ucise, iar alte sute sunt rănite.

Câteva explozii s-au produs în zona Stade de France, unde avea loc un amical între echipele de fotbal ale Franţei şi Germaniei, iar alte atacuri armate au fost semnalate în zonele Fontaine au Roi, Charonne şi Bataclan.

Un nou atac cu arme automate a fost semnalat în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă în cartierul Halles din Paris, relatează postul Europe 1.

În sala de concerte din zona Bataclan, în sectorul 10 al Parisului, persoane înarmate au ucise zeci de persoane şi ţin ostatice alte câteva sute. În momentul atacului, în sală avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal.

Autorităţile franceze par depăşite de situaţie. Cel mai probabil este vorba de atentate coordonate care poartă marca unor organizaţii teroriste precum Al-Qaida sau Stat Islamic.

Francois Hollande a declarat starea de urgență în toată țara și a închis frontierele Franţei.

„În aceste clipe atacuri teroriste fără precedent au loc în Paris. Sunt mai multe zeci de morți, mulți răniți. E o eroare. Am mobilizat toate forțele posibile până la anihilarea teroriștilor. Am convocat Consiliul de Miniștri. Starea de urgență va fi decretată, anumite drepturi vor fi interzise. Se vor închide frontierele ca să fim siguri că nimeni nu va părăsi țara. E o încercare teribilă. Trebuie în acest moment dificil și am un gând pentru victime, pentru familiile lor să fim uniți”, a declarat președintele Franţei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: Mediafax

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Stare de urgență în Franța

În Franța a fost declarată stare de urgență pe întregul teritoriul iar granițele au fost închise

Închide