DE ACTUALITATE

Urmăriţi la nivel internaţional în Gorj

În urma cooperării poliţieneşti prin Biroul SIRENE – Inspectoratul General al Poliţiei Române, poliţiştii din Gorj au depistat doi bărbaţi, urmăriţi la nivel internaţional de autorităţile judiciare cehe, pentru comiterea infracţiunilor de furt şi distrugere.

La data de 30 iulie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au depistat doi bărbaţi, de 25 şi 47 de ani, din comuna Băleşti şi municipiul Târgu Jiu, ambii urmăriţi la nivel internaţional.

Pe numele acestora, autorităţile judiciare din Cehia au emis mandate europene de arestare pentru săvârşirea infracţiunilor de furt şi distrugere, pe teritoriul ceh.

Pentru depistarea acestora, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Cei în cauză au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a dispus reţinerea lor pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat Curţii de Apel Craiova, în cursul zilei de astăzi, pentru demararea procedurilor de predare către autorităţile cehe.

Până la finalizarea procedurilor, aceştia au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: politiaromana.ro

%d blogeri au apreciat: