DE ACTUALITATE

US Open va începe, conform programării, pe 31 august

Organizatorii US Open au anunțat că plănuiesc să înceapă competiția pe 31 august, așa cum era programat, în ciuda pandemiei de coronavirus, care a afectat puternic statul New York. Totuși, unii jucători, precum Novak Djokovic, Rafael Nadal, Simona Halep, Ashleigh Barty sau Nick Kyrgios, și-au manifestat îngrijorarea, cu privire la desfășurarea turneului în condiții normale și în siguranță maximă.

Chris Widmaier, directorul de comunicare al Federaţiei Americane de Tenis (USTA), a precizat, pentru ESPN, că planul propus de organizatorii US Open a fost aprobat de ATP şi WTA. “Am construit acest plan, în urma unei colaborări strânse cu toate autoritățile. Pentru a confirma, avem nevoie de aprobarea Guvernului și a statului New York“, a spus Chris Widmaier.

Conform acestui plan, jucătorii vor fi testați, în mod regulat, pentru coronavirus. Libertatea lor de mișcare va fi restricționată la un centru de pregătire, iar numărul persoanelor admise în echipa jucătorului/jucătoarei va fi restrâns.

“Cu siguranță, am îndoieli mari dacă să particip, în astfel de condiții. Nu doar pentru că ne aflăm într-o pandemie, ci și din cauza riscului pe care l-ar presupune călătoria, carantina și schimbările care pot apărea în timpul unui turneu. Este important să înțelegem că fiecare are nevoi diferite și că suntem nevoiți să luăm decizia optimă pentru sănătatea și cariera noastră“, a spus Simona Halep, pentru New York Times.

US Open 2020 este programat în perioada 31 august – 13 septembrie și oferă premii totale în valoare de peste 60 de milioane de dolari.

%d blogeri au apreciat: