DE ACTUALITATE

Vacantele city-break din Europa, mai ieftine cu 20%

Vacanțele de tip city break în Europa au intrat, începând cu luna mai, în ceea ce se poate numi „extrasezon”.

Împarte cu prietenii tăi

Vacanțele de tip city break în Europa au intrat, începând cu luna mai, în ceea ce se poate numi „extrasezon”, care va dura până la sfârșitul lunii august, interval în care tarifele serviciilor de cazare vor scădea cu până la 15 – 20%, conform unui studiu realizat de o agenție de turism online, remisă vineri Agerpres.

445x252_445x252_top10_city_break_europa

Micșorarea prețurilor este generată în special de scăderea cererii, interesul turiștilor mutându-se către pachete tip charter, în destinații cu mare și plajă, unde se pot bucura de relaxare, valuri și vizite opționale. Majoritatea turiștilor care cumpără vacanțe online au ales deja, pentru vara aceasta, pachete în locații însorite, precum insulele grecești — Chania, Creta, Lefkada sau Santorini, dar și Mallorca sau Tenerife (Spania), Cipru, Croația sau Portugalia.

Marile orașe europene tind să fie lăsate pe plan secund de turiști pe timpul verii, care preferă să le viziteze primăvara sau toamna, când nici căldura nu este sufocantă în marile aglomerații urbane. Potrivit datelor analizate, tarifele cele mai ridicate pentru sejururi în capitalele europene se înregistrează în lunile considerate high season pentru acest tip de vacanțe, respectiv, aprilie mai, septembrie, octombrie.

Cele mai mari scăderi ale tarifelor pentru pachetele de tip city break începând cu 1 mai ajung la 20% în orașe din Italia, Cehia sau Olanda. Astfel, dacă în martie un sejur de 2 zile în Roma, cu cazare la hotel de trei stele, mic dejun și bilete de avion incluse, costa, în medie, 315 euro de persoană, în iunie, același pachet poate fi achiziționat cu 275 de euro. De asemenea, costul unui city break de 2 nopți în Amsterdam, cu cazare tot la hotel de 3 stele, cu mic dejun și zbor dus-întors inclus, se ridică la peste 450 euro în plin sezon, dar scade la circa 410 euro/persoană în iunie. Cei care vor să vadă Praga pe timp de vară o pot face într-un buget mediu de 240 euro/persoană, față de 300 de euro/persoană, costul unui pachet cu 2 nopți de cazare la trei stele și biletele de avion în luna martie.

 

 

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Trei directori ai RAAN, retinuti de DIICOT

Cei trei sunt acuzaţi de abuz în serviciu şi de complicitate la delapidare, infracţiuni care au prejudiciat bugetul Regiei cu...

Închide