DE ACTUALITATE

VIA TRANSILVANICA, APROAPE DE REALIZARE

VIA TRANSILVANICA,
APROAPE DE REALIZARE

Proiectul Via Transilvanica, traseul turistic ce are ca punct de plecare municipiul Drobeta Turnu Severin și traversează județul Mehedinți, este pe ultima sută de metri, anunţă reprezentanţii Consiliului Judeţean Mehedinţi. 

În zilele următoare, pietrele de hotar care vor fi amplasate pe acest traseu vor ajunge în Drobeta Turnu Severin.

Este vorba despre 82 de borne kilometrice  pentru tot atatia kilometri  de traseu in județul Mehedinți.  Initiatorii  proiectului, reprezentantii Asociatiei Tasuleasa Social, spun ca vor veni in luna septembrie in Mehedinti pentru a lansa traseul. Via Transilvanica are  950 de km, de la Drobeta-Turnu Severin până la Putna.

Drumul urmează să fie marcat cu elemente de identificare specifice, din materiale durabile, care să permită buna orientare a călătorului pe parcurs.

Asociaţiei Tăşuleasa Social a demarat acest proiect pornind de la ideea că nu există în România un circuit care să încurajeze parcurgerea altfel decât cu mașina. Infrastructura Via Transilvanica va furniza  date despre posibilități de cazare și masă, dar și informații istorice și culturale ale diferitelor zone geografice.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
5 plantaţii de cannabis au fost descoperite in judetul Valcea

Închide