DE ACTUALITATE

Viaţă grea în Gaza

gaza

 

Banca Mondială cere guvernului palestinian de uniune să ia măsuri şi recomandă ridicarea blocadei impusă de Israel şi Egipt.

Un raport al Băncii Mondiale pentru reuniunea bianuală a comitetului care coordonează agenţii pentru fondurile internaţionale destinate palestinienilor avertizează asupra necesităţii unor măsuri ca să fie evitată o criză financiară periculoasă în Fâşia Gaza.

Cvasidispariţia exporturilor din Gaza poate fi o consecinţă a blocadei impusă în 2007 de Israel şi Egipt, dar nu este un secret pentru nimeni că zona este controlată în totalitate de organizaţia teroristă Hamas, mai mult preocupată de înarmare şi confruntare decât de bunăstarea populaţiei.

Recent a fost semnalată o activitate de refacere a tunelurilor teroriste de atac.

Banca Mondială cere Autorităţii Palestiniene, Israelului şi Comunităţii Internaţionale a Donatorilor să ia măsuri pentru a se evita o criză financiară.

Şomajul a ajuns în enclava de coastă la aproape 44%, probabil cel mai ridicat din lume.

Banca Mondială a anunţat că refacerea economiei în Fâşia Gaza este esenţială şi apreciază că un guvern de uniune este necesar pentru a se permite sectorului de piaţă să recupereze.

Disputa pentru putere între facţiunile palestineine rivale Fatah şi Hamas continuă.

Raportul menţionează, de asemenea, preocupările de securitate legitime ale vecinilor Fâşiei Gaza

 

 

 

 

 

 

 

sursa: Radio România Actualităţi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: