DE ACTUALITATE

Viitorul presei de limba română

Festivitate de premiere

Împarte cu prietenii tăi

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” din Craiova, împreună cu portalul de ştiri „Jurnal Românesc”, organizează vineri, 20 noiembrie, un eveniment dedicat presei româneşti din comunităţile istorice aflate în jurul graniţelor României. Totodată, va avea loc şi festivitatea de premiere a câştigătorilor concursului jurnalistic destinat tinerilor din comunitățile istorice românești din Republica Moldova şi Serbia.

În cadrul evenimentului va fi prezentat şi istoricul portalului, dar şi o dezbatere cu tema „Viitorul presei de limba română în comunitățile istorice din jurul granițelor României”. La eveniment vor lua cuvântul numeroși jurnaliști, formatori de opinie, cadre universitare, oameni de cultură, reprezentanți ai mediului studenţesc, autorităţi locale și factori decizionali din Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni.

Premiul cel mare va fi ridicat de Anastasia Cucuruz, cu un reportaj text şi video („Cetăţenia României, un drept care costă scump”). Locul secund a fost ocupat de Maria Cojocaru, cu editorialul „Toarnă Gheorghe, toarnă!”). Cel de-al treilea loc a fost ocupat de Ana Bujor, cu lucrarea „Sclavi ai umbrelor în joc; Un joc ce nu are loc în jurul celor 28”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: cvlpress.ro

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Gândul zilei

Închide