DE ACTUALITATE

Vin bani europeni în Dolj!

Investiții majore prin programul INTERREG V-A România – Bulgaria

Împarte cu prietenii tăi

Investiții în valoare de peste 22 de milioane de euro sunt prevăzute a fi realizate în Dolj, în cadrul proiectelor depuse de Consiliul Județean (CJ) prin programul INTERREG România – Bulgaria. Potrivit președintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, cele 5 proiecte propuse pentru finanțare în cadrul exercițiului financiar 2014 – 2020 urmăresc modernizarea și dezvoltarea infrastructurii rutiere, a celei destinate gestionării situațiilor de urgență, precum și restaurarea unor obiective de interes istoric, cultural și turistic.

Una dintre propunerile CJ Dolj se referă la înființarea unei unități de intervenție în situații de urgență, cu sediul în apropierea Aeroportului Internațional Craiova. Aceasta unitate va deservi aeroportul, zona limitrofă a Craiovei, dar și regiunea de la granița cu Bulgaria. În cadrul proiectului, realizat în parteneriat cu autoritățile din Vratsa – Bulgaria și ISU «Oltenia»,  lângă Aeroportul din Craiova va fi construită o clădire care va servi drept sediu pentru noua structură și vor fi achiziționate șase vehicule pentru situații de urgență, dintre care două mașini pentru stingerea incendiilor destinate aeroporturilor.

Un alt proiect, realizat tot în parteneriat cu ISU «Oltenia», dar și cu autoritățile din Veliko Târnovo – Bulgaria, urmărește construirea unei clădiri care va găzdui un centru de formare și pregătire în domeniul situațiilor de urgență și al asistenței medicale.

De asemenea, Consiliul Județean Doj a depus spre finanțare două proiecte care urmăresc modernizarea drumului 561B Segarcea – Zăval, pe două tronsoane care măsoară, în total, 24 de kilometri.

Tot pentru programul INTERREG, CJ Dolj își dă mâna cu Biblioteca Județeană «Aman», cu Muzeul Olteniei, dar și cu Administrația Districtului Vratsa- Bulgaria, pentru a pune în valoare obiective de interes cultural și turistic. În acest sens, la Craiova va fi înființat un institut euro-regional care se va ocupa de promovarea, conservarea și cercetarea moștenirii culturale, precum și a bogatului potențial natural al acestei zone transfrontaliere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa: Biroul de presă al CJ Dolj

 

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Pare ireal, și totuși…

Automate de snacksuri pentru maimuțele berlineze

Închide