DE ACTUALITATE

Virusul Zika a ajuns oficial in Europa!

Transmis de un tantar, virusul Zika a fost descoperit in 21 de tari din America Latina.

Împarte cu prietenii tăi

Virusul Zika a ajuns oficial in Europa, trei persoane fiind testate pozitiv in ultimele zile pe continentul nostru.
Doua persoane contaminate cu virusul Zika au fost depistate in Elvetia la scurt timp dupa ce s-au intors dintr-o regiune tropicala, a informat, Ministerul Sanatatii din aceasta tara, fara a da amanunte nici despre cetatenia celor afectati, nici in legatura cu locul in care ar fi luat periculosul virus.

Pentru moment, Elvetia nu a recomandat oficial evitarea calatoriilor in statele in care s-a depistat prezenta virusului.

Si un rezident din Danemarca a fost testat pozitiv. Autoritatile de sanatate au declarat ca pacientul a calatorit in America Centrala si de Sud, unde a fost contaminat.

Transmis de un tantar, virusul Zika a fost descoperit in 21 de tari din America Latina. Epidemii s-au inregistrat mai ales in Brazilia, Columbia, Salvador, Panama si Capul Verde.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, virusul se transmite prin sange, iar cea mai eficienta metoda de preventie consta in evitarea zonelor in care exista multi tantari, folosirea de substante contra intepaturilor acestor insecte si a paturilor dotate cu plase contra tantarilor.

In Brazilia, tara cea mai afectata de Zika, au fost depistate 3.900 de cazuri de microcefalie la nou-nascuti. Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat ca „nu a fost inca stabilita o legatura de tip cauza-efect intre infectarea cu Zika in timpul sarcinii si microcefalia la nou-nascuti”, dar a subliniat ca exista „dovezi circumstantiale foarte ingrijoratoare” in acest sens.

 

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Fosta inchisoare medievala, reabilitata cu fonduri europene

Fosta inchisoare este acum Schitul Fedelesoiu din judetul Valcea.

Închide