DE ACTUALITATE

Vladimir Putin vrea un „front international de lupta contra terorismului”

Preşedintele rus Vladimir Putin a pledat joi pentru formarea unui front internaţional împotriva grupării jihadiste Statul Islamic şi a lansat un atac dur la adresa Turciei, care a doborât de curând un avion de război rusesc la frontiera sa cu Siria.

În deschiderea mesajului său anual catre Adunarea Federală, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a subliniat necesitatea înfiinţării sub egida ONU a unui front internaţional unic de luptă împotriva terorismului internaţional, care nu poate fi înfrânt prin eforturile unei singure ţări, în condiţiile în care – a spus Putin – frontierele sunt deschise, lumea se confruntă cu o nouă migraţie a popoarelor, iar teroriştii primesc în permanenţă sprijin financiar.

În acest context, liderul de la Kremlin a lansat acuzaţii dure la adresa conducerii turce, declarând că Rusia ştie cine anume în Turcia beneficiază de pe urma traficului ilegal de petrol din teritoriile controlate de terorişti, asigurându-le acestora din urmă banii pentru a racola mercenari, a cumpăra arme şi a organiza atentate teroriste.

Rusia nu va uita uciderea trădătoare a militarilor săi – a spus Putin referindu-se la pilotul avionului doborât de Turcia – şi ştie exact ce trebuie făcut împotriva celor vinovaţi de această crimă.

Răspunsul – a spus Putin – nu se va limita la măsurile economice anunţate deja, dar Rusia va acţiona responsabil şi „fără să agite armele, făra să acţioneze într-un mod periculos, care să pună în pericol atat Rusia, cât şi întreaga lume”.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: