DE ACTUALITATE

Vot ingreunat in diaspora

În marile oraşe europene cu importante comunităţi româneşti, mii de persoane aşteaptă, ore întregi, pentru a putea vota. Cele mai mari cozi s-au format, la primele ore ale dimineţii, chiar înainte de deschiderea secţiilor de votare, la Chişinău, Paris, Londra, Roma, Torino, Stuttgart, Munchen, Castellion şi Madrid.  Pentru a facilita accesul la urne, ambasada din Madrid a organizat echipe de sprijin. Persoane îmbrăcate cu veste fosforescente încearcă să-i ajute pe alegători să-şi completeze declaraţia pe proprie răspundere şi să menţină ordinea la coadă.

Românii care votează la Paris au de aşteptat şi câte patru ore pentru a-şi putea exercita acest drept, întrucât aici nu funcţionează decât două secţii de votare.  Alegătorii români au început să sosească din zori la cele două secţii de votare de la Paris. La începerea operaţiunilor de vot, la ora 7:00, câteva sute de persoane se aflau deja la faţa locului, iar peste câteva ore, cozile erau de mii de persoane, întinzându-se pe sute de metri, pe bulevardele şi străzile din jurul Ambasadei române.

Voluntari înscrişi pe site-ul ambasadei încercau să faciliteze operaţiunile de vot, mai ales oferind informaţii şi ajutând la completarea formularelor de declaraţie pe proprie răspundere. Oameni veniţi puţin după ora 7:00 au ajuns însă să voteze de-abia după mai bine de patru ore şi unii dintre ei şi-au exprimat nemulţumirea vociferând. Un important dispozitiv de poliţie şi jandarmerie se află în zona Ambasadei române de la Paris. Prezent în capitala franceză încă de ieri, ministrul român de externe, Teodor Meleşcanu, a ţinut o scurtă conferinţă de presă, la care a spus că se aşteaptă să fie prezenţi la vot circa 10.000 de români.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Nereguli la vot

Poliţia organizează în toată ţara filtre rutiere pentru a combate turismul electoral. În judeţul Prahova, pe principalele artere rutiere, poliţiştii...

Închide