DE ACTUALITATE

Vremea este în răcire şi plouă (audio)

Vremea este în răcire şi plouă în majoritatea zonelor din ţară, iar la munte la altitudini mari este viscol. Temperaturile vor fi, însă, în continuare mai ridicate decât normele climatologice ale acestei perioade, meteorologul Mirela Polifronie:


Este în vigoare şi o avertizare cod galben de inundaţii pentru bazine hidrografice din 15 judeţe din nordul, vestul şi din centrul ţării. Potrivit specialiştilor se vor produce creşteri de debite şi niveluri, scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale. Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare astăzi, după ora 16.00, pe unele râuri mici din judetele Bistriţa-Năsăud, Cluj, Bihor, Alba, Gorj şi Vâlcea.

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenţă anunţă că a pus în alertă toate unităţile din zonele unde există risc de inundaţii. Iar dacă situatia din teren o va impune, se vor activa grupele operative şi centrele judeţene de coordonare, mai precizează IGSU.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: