DE ACTUALITATE

”Vremea furtunilor”, memoriile lui Nicholas Sarkozy, de astăzi, în librăriile franceze

Fostul preşedinte francez, Nicolas Sarkozy, revine pe piața literară, cu un volum de memorii despre debutul mandatului său prezidenţial (2007-2012). O carte de peste 500 de pagini, foarte personală, intitulată „Le Temps des tempêtes” („Vremea furtunilor”), publicată de editura ”L’Observatoire” şi care apare, astăzi, în librării.

Ziarul ”Le Figaro”, a publicat un amplu interviu cu Nicholas Sarkozy, din care aflăm că s-a apucat să scrie în 17 martie, a doua zi după ce s-a impus carantina, în Franţa, din cauza epidemiei de coronavirus. După succesul în librării, în urmă cu un an, al precedentei sale cărţi – „Passions” – în care evoca cei 32 de ani de viaţă politică, până la alegerea sa la preşedinţie, în 2007, Nicolas Sarkozy vorbește, acum, pe mai bine de 500 de pagini, despre primul an şi jumătate în fruntea statului.

Fostul preşedinte francez schiţează, aici, o serie de portrete ale unor figuri politice francez şi internaţionale, amintește problemele de sănătate pe care le-a avut, dar și divorţul său de Cécilia ex-Sarkozy, descris drept o „catastrofă mediatică”. Sarkozy povestește, cu umor, momente care l-au pus în dificultate, cum ar fi acela în care, în timpul unei vizite de stat, la Londra, a confundat paharul de apă cu un pahar de gin, pe care l-a dat peste cap. A avut mari dificultăţi ca să-şi revină din mahmureală și chiar regina Elisabeta ar fi venit în apartamentul său, ca să verifice că robinetele de apă funcţionează bine, susține fostul președinte francez.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: