DE ACTUALITATE

Zăpadă de aproape un metru la Bâlea Lac

În ultimele 24 de ore, stratul de zăpadă a crescut cu zece centimetri la Bâlea Lac.

Împarte cu prietenii tăi

Stratul de zăpadă măsoară 99 de centimetri în zona turistică Bâlea Lac, aflată la peste 2.000 de metri altitudine în munții Făgăraș, unde riscul producerii de avalanșe este moderat, adică de gradul doi pe o scară de la unu la cinci, potrivit meteorologilor. În ultimele 24 de ore, stratul de zăpadă a crescut cu zece centimetri la Bâlea Lac.

La peste 1.800 de metri altitudine în munții Făgăraș, inclusiv la Bâlea Lac, riscul de producere a avalanșelor este moderat, în timp ce la o înălțime mai mică de 1.800 de metri, riscul este redus, de gradul unu.

Temperatura minimă la Bâlea Lac este prognozată la minus 15 grade Celsius.

Accesul la Bâlea Lac se face doar cu telecabina și numai atunci când condițiile meteo sunt bune. Turiștii pot ajunge cu mașina doar până la Bâlea Cascadă, de unde DN7C Transfăgărășan este închis circulației, nefiind deszăpezit, pentru că aici riscul de avalanșe și căderi de pietre în perioada iernii este foarte mare.

Transfăgărășanul va fi închis circulației până la Bâlea Lac până în 30 iunie 2018, potrivit Centrului Infotrafic al Poliției Române.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Festivalul de datini și tradiții românești „Crăciunul de ieri, Crăciunul de azi”

La Drobeta Turnu Severin

Închide