DE ACTUALITATE

Ziua Internațională a Cărții, sărbătorită la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova

23 aprilie marchează trecerea …

Împarte cu prietenii tăi

„În cărți există mai multe comori decât în toate cufărele piraților de pe Insula Comorii”, spunea Walt Disney .

Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor sau Ziua Internațională a Cărții se sărbătorește anual pe 23 aprilie și este organizată de UNESCO în scopul promovării lecturii, publicării și a drepturilor de autor. Prima astfel de manifestare s-a desfășurat în 1995.

23 aprilie marchează trecerea în eternitate a doi titani ai literaturii universale: William Shakespeare și Miguel de Cervantes, precum și a altor scriitori: scriitorul peruan Inca Garcilaso de la Vega (1616), poetul englez William Wordsworth (1850), scriitorul francez Jules Barbey d’Aurevilly (1889) și poetul englez Rupert Brooke (1915).

Prin Hotărârea de Guvern nr. 293 din 14 aprilie 2005, ziua de 23 aprilie a fost declarată „Ziua Bibliotecarului din România”, astfel că în România, începând cu 2005, în ziua de 23 aprilie se sărbătorește și Ziua Bibliotecarului concomitent cu Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor.

Cum marchează Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman“ din Craiova această zi, dar și care sunt proiectele pe care le desfașoară în această perioadă aflăm de la purtătorul de cuvânt al  Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”, Alexandru Ionicescu:


Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Președintele Franței vizitează Statele Unite

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, începe, astăzi o vizită în Statele Unite.

Închide