DE ACTUALITATE

Ziua Internațională a Dunării, la ABA Jiu

Ziua Internațională a Dunării este aniversată anual, la 29 iunie. Evenimentul marchează semnarea, la Sofia, în Bulgaria, la 29 iunie 1994, a Convenției privind cooperarea pentru protecția și utilizarea durabilă a fluviului Dunărea (ICPDR). Documentul asigură cooperarea dintre guverne, organizații non-guvernamentale, instituții de cercetare și industrie, această dată fiind marcată la nivel internațional la propunerea țărilor dunărene și sub auspiciile Comisiei Internaționale pentru Protecția Fluviului Dunărea.

Astfel, cu ocazia celebrării “Zilei Internaţionale a Dunării”, Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Jiu organizează astazi, 22 iunie, de la ora 11.00, în Grădina Botanică din Craiova, o  activitate sportivă şi de recreere împreună cu elevii Şcolii nr. 29 “Nicolae Romanescu”.

Manifestările dedicate acestei zile se desfășoară în toate statele dunărene, pentru a evidenția dorința acestora de a adopta măsuri și strategii comune pentru protejarea fluviului Dunărea, fie că este vorba de fenomene extreme (secetă sau inundații), fie că este vorba despre poluări accidentale.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: