DE ACTUALITATE

Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești sărbătorită astăzi, pentru prima dată, la Târgu Jiu

Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești este sărbătorită astăzi. La Slatina este așteptat Ministrul Agriculturii, Petre Daea

Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești va fi sărbătorită astăzi, pentru prima dată, la Târgu Jiu. Este vorba despre o campanie de promovare a produselor autohtone, demarată la nivel național de Ministerul Agriculturii.

Potrivit lui Dan Tănăsescu, directorul Direcției Agricole Gorj, de la ora 10.00, în Piața Centrală din municipiu vor fi amplasate mai multe standuri cu produse românești, de la legume și fructe proaspete, până la produse din carne și de panificație. Vor fi prezenți și câțiva producători de tomate din județ ce au reușit cu succes să acceseze programul dedicat cultivării de tomate în sere, dar și apicultori din județ.

În municipiul Craiova, zeci de producători agricoli autohtoni urmează să-şi ofere spre vânzare produsele, începând cu ora 10.00, în Piaţa Centrală, într-un spaţiu amenajat în stil rustic în vederea expunerii spre comercializare a produselor agroalimentare obţinute în propriile gospodării.

Ziua națională a produselor agroalimentare românești va fi sărbătorită și la Slatina, în organizarea Primăriei municipiului și a Asociației Tinerilor Fermieri, pe Esplanadă unde, peste 100 de producători de legume, fructe, și miere, dar și de preparate tradiționale se vor reuni  în aștepatrea vizitatorilor.

%d blogeri au apreciat: