DE ACTUALITATE

„Ziua Olimpică” la Slatina

COSR va organiza, pe 11 iunie, un cros cu ocazia Săptămânii Olimpice.

Împarte cu prietenii tăi

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român va organiza la Slatina, pe data de 11 iunie, un cros cu ocazia Săptămânii Olimpice. Concursul, organizat în colaborare cu autorităţile publice locale şi judeţene şi instituţii de profil judeţene, va fi însoţit de premii pentru cei mai buni alergători.

Crosul „Ziua Olimpică” de la Slatina se va desfăşura pe traseul Prefectura Olt – CEC Bank – sensul giratoriu de la Gara Slatina – retur. Acţiunea va beneficia şi în acest an de contribuţia financiară a principalelor instituţii administrative. Astfel, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a semnat un protocol în acest sens cu Consiliul Judeţean Olt prin Academia Olimpică Română – Filiala Olt, Prefectura Olt, Primăria Slatina, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Olt, Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt. De asemenea, angrenate vor fi şi instituţiile Ministerului Afacerilor Interne din judeţ, precum şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

Consilierii judeţeni au aprobat deja alocarea din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Olt a sumei de 3.000 lei pentru achiziţionarea unor materiale promoţionale: 100 de tricouri, apă plată tuturor participanţilor şi premiul pentru cea mai numeroasă familie participantă la cros, care trebuie să fie de minimum patru persoane. De asemenea, şi Primăria şi Consiliul Local Slatina vor contribui cu suma de 3.000 lei în vederea achiziţionării de materiale sportive, iar Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport Olt va premia câştigătorii la categoriile de vârstă-juniori.

Academia Olimpică Română – filiala Olt va asigura tuturor participanţilor la cros tricouri şi diplome cu însemnele „Olimpic Day” din partea Comitetului Internaţional Olimpic şi Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. În plus, aceeaşi instituţie va acorda diplome arbitrilor, organizatorilor şi câştigătorilor locurilor I-III la fiecare categorie de vârstă şi materiale promoţionale – şepci, brelocuri, fanioane cu însemnele olimpice.

Crosul „Ziua Olimpică” de la Slatina va avea loc joi – 11 iunie, de la ora 18.00, iar organizatorii se aşteaptă ca la linia de start să se prezinte cel puţin 400 de persoane. Înscrierile la crosul menţionat se fac la sediul Academiei Olimpice Române – filiala Olt, aflat la etajul 2 în clădirea Liceului cu Program Sportiv, persoană de contact: profesor Iulian Constantinescu.

An de an, cele 40 de filiale judeţene ale AOR din ţară se mobilizează pentru desfăşurarea unor manifestări specific sub numele „Săptămânii Olimpice”, sens în care se organizează: crosuri „Ziua Olimpică”, simpozioane, întreceri sportive, concursuri „Cine ştie olimpism, câştigă!”, întâlniri cu campioni olimpici, lansări de carte cu tematică sportivă, precum şi fazele judeţene ale concursurilor tradiţionale de arte plastice, literatură şi jurnalism sportiv, etc. În ţara noastră, „Ziua Olimpică” a fost aniversată prima dată în anul 1987.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: adevarul.ro

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Turneul pasiunii “Vă place Tango?” cucereşte spectatorii

Amănunte despre turneu pe www.razvansuma.com.

Închide