DE ACTUALITATE

Ziua Pompierilor, la ISU Olt

În acest an, la data de 13 septembrie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Matei Basarab” al judeţului Olt aniversează 171 de ani de la cel mai important moment din tradiţia armei pompierilor – lupta eroică purtată la 13 septembrie 1848 de pompierii bucureşteni împotriva trupelor otomane venite să înfrângă mişcarea revoluţionară română. Începând cu anul 1953, ziua de 13 septembrie a fost declarată oficial Ziua Pompierilor din România.

Pentru a marca acest eveniment, în perioada premergătoare zilei de 13 septembrie, au fost organizate o serie de competiţii sportive iar joi, 12 septembrie, începând cu ora 17.30, în Parcul Tineretului din municipiul Slatina, vor fi organizate mai multe ateliere de prezentare a tehnicii de intervenţie, a manevrelor de prim ajutor dar şi puncte de informare preventivă a populaţiei.

Activităţile dedicate Zilei Pompierilor din România vor continua, vineri, 13 septembrie, începând cu ora 11.00, pe platoul din faţa Instituţiei Prefectului-judeţul Olt, unde va avea loc un ceremonial militar, care se va încheia cu defilarea Gărzii de Onoare şi a autospecialelor din cadrul ISU Olt.

Tot vineri, în intervalul 10.00-12.00, în zona adiacentă Instituţiei Prefectului, vor fi organizate ateliere de prezentare a tehnicii de intervenţie, dar şi un punct de prezentare a manevrelor de prim ajutor.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Craiova. Super Rally 2019 – Restricții de circulație

Închide