DE ACTUALITATE

Românii din diaspora au stat ore în şir, la cozi interminabile, pentru a vota.

Românii din diaspora au stat ore în şir, la cozi interminabile, pentru a vota. La Roma, Madrid sau Londra, oamenii s-au plâns de proasta organizare. Secţia din consulatul din capitala britanică s-a închis în faţa câtorva sute de români, care n-au mai putut vota. În capitala Italiei secţiile s-au închis cu 5 minute înainte de ora 1,00, iar Elena Postelnicu a stat de vorbă cu ultimii doi alegători

Ministerul de Externe susţine că a cerut Biroului Electoral Central prelungirea programului de vot în străinătate, în urma solicitărilor venite din partea românilor aflaţi la cozi la secţii electorale din aceste ţări.

Ministerul a mai precizat că nu a primit însă sesizări cu privire la numărul insuficient de buletine de vot sau al altor materiale necesare procesului de vot, transmite reporterul RRA, Carmen Gavrilă. Şi ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, scrisese aseară pe pagina sa de Facebook că prelungirea programului la secţiile de votare din străinătate ar reprezenta o soluţie dacă ea ar fi posibilă în mod legal.

Pe de altă parte, surse oficiale, au declarat, pentru Agerpres, că Ministerul de Externe nu ar fi trimis nicio solicitare cu privire la prelungirea programului de vot. Ministrul, Teodor Meleşcanu doar a redirecţionat cererile venite din străinătate, spun sursele Agerpres.

Au fost sute de cereri de la votanţi, consuli sau de la preşedinţi de secţii de votare, au precizat sursele citate. Cu toate acestea Biroul Electoral Central a decis să nu prelungească programul de vot, cu argumentul că legea nu permite acest lucru. 

poza: Catalin Macrae

%d blogeri au apreciat: