Ascultă Radio România Oltenia - Craiova Live

Exotic si aromat: porc cu ananas

Exotic si aromat: porc cu ananas

Publicat de Cosmin Meca, 14 noiembrie 2014, 09:32 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37

Ingrediente

  • 500 g mușchi porc
  • 1 șalotă/1 ceapă mică albă
  • 6 felii ananas din conservă
  • 6 linguri suc de ananas din conservă
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură rasă zahăr brun
  • 2 linguri susan
  • 1 lingură oțet de mere
  • sare
  • piper alb

Mod de preparare

  • Tăiem carnea de porc în cubulețe mici (de circa 1,5 cm), le spălăm sub un jet de apă rece și le ștergem bine cu hârtie absorbantă de bucătărie.
  • Punem uleiul de măsline într-o tigaie antiaderentă și când s-a încins, adăugăm cubulețele de carne. Le prăjim pe foc mic spre mediu pentru 6-7 minute sau până când se rumenesc uniform.
  • Tăiem șalota/ceapa în rondele foarte subțiri și le adăugăm peste carne. Amestecăm pe foc până când rondelele de șalotă devin transparente.
  • Adăugăm 3 linguri de suc de ananas și amestecăm bine. După ce sucul s-a evaporat, adăugăm ananasul tăiat în bucățele aproximativ de aceeași dimensiune cu bucățile de carne și amestecăm bine.
  • În momentul în care ananasul s-a rumenit uniform, adăugăm susanul și zahărul brun. Amestecăm pe foc mediu încă 2-3 minute, apoi adăugăm oțetul de mere și celelelate 3 linguri cu suc de ananas.
  • După ce sucul și oțetul s-au evaporat, condimentăm carnea de porc cu sare și piper alb măcinat.

Stingem focul și servim această delicioasă mâncare exotică.

Sursa: www.lauraadamache.ro

Etichete: