Ascultă Radio România Oltenia - Craiova Live

Copane de pui in crusta de seminte

Copane de pui in crusta de seminte

Publicat de Cosmin Meca, 12 decembrie 2014, 11:14 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37

Ingrediente:

  • 1 kg pulpe inferioare de pui
  • 250 gr mix semințe (floarea soarelui, sâmburi de pin, dovleac, fistic, susan alb și negru)
  • muștar dulce/muștar original Dijon

Mod preparare:

  • Spălăm pulpele de pui, le ștergem bine cu un șervet absorbant și le prăjim în 3-4 linguri de ulei câte 7-8 minute pe fiecare parte.
  • Le scoatem din tigaie și le lăsăm să se răcească pe un fund de lemn. Nu trebuie să se răcească complet ci să rămână ușor călduțe.
  • Le ungem bine bine pe toate părțile cu muștar și apoi le tăvălim prin mixul de semințe. Le presăm puțin ca să se îmbrace perfect în semințe.
  • Le așezăm în tava de cuptor tapetată cu hartie de copt și le stropim cu puțin ulei.
  • Le coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru cca 10 minute, după care le întoarcem pe cealaltă parte, le stropim cu puțin ulei și le mai coacem încă 10 minute.
  • Se servesc calde sau chiar reci.

copane-pui-in-crusta-seminte-1

 

sursa: lauraadamache.ro