Ascultă Radio România Oltenia - Craiova Live

Placinta cu spanac si ricotta

Placinta cu spanac si ricotta

Publicat de Cosmin Meca, 19 decembrie 2014, 11:16 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37

Ingrediente:

  • 500 g aluat foietat
  • 600-700 g spanac
  • 100 g ricotta/urdă
  • 1 lingură parmezan/cașcaval ras
  • 1 lingură rasă pesmet
  • 1 ou
  • 1 gălbenuș + 2 linguri lapte
  • mac/susan

 

Mod preparare:

Curățăm spanacul și îl spălăm bine în cateva ape. Umplem o oală cu apă și o punem pe foc. În momentul în care începe să fiarbă, adăugăm spanacul și îl lăsăm să fiarbă pentru 5-6 minute, după care îl scoatem din apă și îl punem la scurs și răcit într-o sită. După ce s-a răcit, îl stoarcem foarte foarte bine. Tocăm mărunt spanacul și îl amestecăm cu ricotta sau urda foarte bine scurse, parmezanul sau cașcavalul, oul și pesmetul. Tăiem aluatul în fâșii late de 4-5 cm și punem pe întreaga lungime a fâșiei amestecul de spanac.

Spirala-umpluta-cu-spanac4

 

Rulăm fiecare fâșie de foietaj și așezăm rulourile obținute în formă de spirală, unul în continuarea celuilalt, în tava de cuptor tapetată cu hartie de copt. Amestecăm 1 gălbenuș cu 2 linguri de lapte și ungem plăcinta. Presărăm pe deasupra mac sau susan.

Spirala-umpluta-cu-spanac5

Coacem plăcinta cu spanac la 200°C, cuptor preîncalzit, pentru 25-30 minute. O scoatem din cuptor și după ce s-a răcit, o putem servi.

Pofta bună!

Spirala-umpluta-cu-spanac6

sursa: lauraadamache.ro