Connect with us

National

Reuniuni ale principalelor partide parlamentare

Published

on

      Conducerile principalelor partide parlamentare s-au reunit la acest sfârşit de săptămână pentru a-şi defini strategia politică în vederea noii sesiuni a legislativului , care începe mâine. Astfel , cei peste 1.000 de delegaţi , reuniţi în cadrul Consiliului Naţional al noului PNL , au adoptat o rezoluţie potrivit căreia acest partid vrea să preia puterea prin crearea unei noi majorităţi parlamentare . Totodată , liberalii au definitivat criteriile de unificare, în plan local, a vechiului PNL cu fostul PDL .

PSD va adopta, luna viitoare, noul statut al partidului, care trebuie să prevadă sancţiuni pentru membrii cu probleme în justiţie – după cum a anunţat liderul social-democraţilor, Victor Ponta. Decizia a fost luată de Comitetului Executiv, care a mai stabilit că priorităţile guvernului pentru primul semestru al anului vor viza, în principal, stimularea creşterii economice şi crearea locurilor de muncă în sectorul privat, precum şi investiţiile în sănătate, educaţie, energie şi programele de reinserţie socială. Victor Ponta:

Referindu-se la şansele ca moţiunea de cenzură anunţată de PNL să obţină votul în Parlament – premierul Victor Ponta a declarat că nu va exista numărul de voturi necesar şi a adăugat că actuala majoritate este una ‘solidă’.