Connect with us

Regional

Lansare de carte

Varujan Vosganian a spus ca „Jocul celor o sută de frunze și alte povestiri” este, de fapt, „povestea unei generaţii nepregătite”

Published

on

Secția de Etnografie a Muzeului Olteniei (Casa Băniei) a găzduit un eveniment literar remarcabil, organizat de Uniunea Scriitorilor, filiala Craiova: lansarea cărții scriitorului Varujan Vosganian, „Jocul celor o sută de frunze și alte povestiri”, publicată la Editura Polirom si aflata  în curs de apariţie în Germania. Despre volumul lansat au vorbit scriitorul Gabriel Chifu, vicepreşedinte al Uniunii Scriitorilor din Romania, si criticii literari Gabriel Coșoveanu şi Gabriela Gheorghișor.

Varujan Vosganian a spus ca „Jocul celor o sută de frunze și alte povestiri”  este, de fapt, „povestea unei generaţii nepregătite”, respectiv generaţia sa :„Cele şase povestiri ale volumului vorbesc despre neliniştile, căutarile şi incertitudinile noastre, despre atâtea traume încă nevindecate. Jocul celor o sută de frunze ne previne că, daca memoria, ca stare de luciditate, nu se regăseşte în prezentul şi chiar în viitorul nostru, viitorul nu va fi decât o reîntoarcere în trecut.”

Varujan Vosganian este autorul Cărţii şoaptelor, tradusă deja în numeroase limbi, considerată de critică o epopee a secolului al XX-lea si o carte identitară pentru poporul armean. În acest context, scriitorul a spus că noi, românii, nu avem încă o carte identitară.