Connect with us

Fapt divers

Urmarit internaţional arestat

Arestare spectaculoasă în Vâlcea.

Published

on

ipj valcea

 

Polițiștii din Vâlcea au pus în executare un mandat european de arestare, emis de autoritățile judiciare din Olanda, pe numele unui bărbat, pentru săvârşirea infracțiunii de tâlhărie. Pentru depistarea acestuia, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române.

La data de 6 mai a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au depistat un bărbat, de 32 de ani, din comuna Păuşeşti – Măglaşi, pe numele căruia autorităţile judiciare din Olanda au emis un mandat european de arestare.

Cel în cauză era urmărit pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie, pe teritoriul Olandei.

Pentru depistarea acestuia, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, care a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore.

Cel în cauză a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, urmând a fi prezentat instanţei de judecată, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă, în vederea predării către autoritățile olandeze.

 

 

Sursa: Poliţia Română