Connect with us

Evenimente

Personalitatea zilei: Harrison Ford!

Unul dintre cei mai apreciati actori din lume implineste astazi 74 de ani!

Published

on

Nascut la 13 iulie 1942, in Chicago, Harrison Ford a urmat Colegiul Ripon in Wisconsin inainte de a se muta in Los Angeles pentru a-si urma cariera de actor. Munca sa include 38 de filme, dintre care 11 au depasit fiecare pragul de o suta de milioane de dolari profit.

HarrisonFordHanSolo_0

Nominalizat la Premiul Oscar si la Premiul Globul de Aur pentru interpretarea sa din thriller-ul Witness (1985), Ford a primit nominalizari la Globul de Aur si pentru rolurile principale avute in filmele Sabrina (1995), The Fugitive (1993) si The Mosquito Coast (1986).

Revista People l-a desemnat „Cel Mai Sexy Barbat in Viata” in anul 1998, si in acelasi an, a castigat Premiul People’s Choice Award pentru Actorul Favorit Intr-un Film.

In anul 1999 a castigat Premiul People’s Choice Award pentru Starul Favorit al Tuturor Timpurilor.

De asemenea in anul 2000, Ford a primit prestigiosul Premiu Pentru Intreaga Cariera din parte Institutului American de Film. In anul 2002, Golden Globes l-a onorat cu Premiul Cecil B. DeMille Pentru Intreaga Cariera.

Harrison-Ford-Wallpapers-5

 

 

Printre realizarile sale cinematografice de un succes rasunator se numara trilogiile Star Wars si Indiana Jones, The Fugitive, Air Force One si Patriot Games.

 

 

Sursa: cinemagia.ro