Connect with us

Fapt divers

Ziua internațională Nelson Mandela

În fiecare an, la 18 iulie ONU se alătură apelului lansat de Fundația Nelson Mandela de a dedica 67 de minute din timpul propriu pentru a-i ajuta pe alții.

Published

on

În 2009, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a proclamat ziua de 18 iulie Ziua internațională Nelson Mandela, în semn de recunoaștere a contribuției fostului președinte sud-african la cultivarea păcii și a libertății.

În fiecare an, la 18 iulie ONU se alătură apelului lansat de Fundația Nelson Mandela de a dedica 67 de minute din timpul propriu pentru a-i ajuta pe alții, în semn de omagiu față de valorile apărate de fostul președinte sud-african. Cele 67 de minute reprezintă ani dedicați de Nelson Mandela în slujba umanității — ca apărător al drepturilor omului, ca mediator internațional și ca primul președinte al Africii de Sud, ales democratic.

Tema aleasă pentru 2015 — „Luați măsuri, inspirați schimbarea” — subliniază importanța de a lucra împreună pentru a construi o lume pașnică, durabilă și echitabilă.

Nelson Mandela a fost ales președinte al Africii de Sud prin vot universal, într-un scrutin larg reprezentativ și cu participare multirasială, in 1994 devenind primul președinte de culoare al Africii de Sud. A deținut această funcție până în 1999.