Connect with us

Regional

Houston, NO PROBLEM. ACTION!

Specialiştii în diagnosticarea şi tratarea cancerului bronhopulmonar se reunesc în 18 septembrie la Craiova.

Published

on

                Compania de comunicare medicală Houston NPA, alături de Colegiul Medicilor Dolj, Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova organizează pe 18 septembrie 2015 la Craiova Conferinţa Regională dedicată diagnosticului precoce al cancerului bronhopulmonar. Evenimentul se va desfășura în clădirea UMF Craiova, între orele 13.00- 20.00.

Dr. Alin Demetrian, coordonatorul Clinicii de Chirurgie Toracică din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova

Dr. Alin Demetrian, coordonatorul Clinicii de Chirurgie Toracică din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova

Obiectivul Conferinței constă în furnizarea de informaţii specializate în vederea depistării precoce a cancerului bronhopulmonar care, de cele mai multe ori, este descoperit în stadii depăşite din punct de vedere terapeutic.

“Pe masa de operaţie ajung din ce în ce mai mulţi pacienţi cu tumori pulmonare de foarte mari dimensiuni. Medicii de familie trebuie să fie atenţi la factorii de risc şi să trimită pacientul cât mai din timp la pneumolog şi la investigaţii suplimentare, mai ales dacă pacientul acuză tuse persistentă, oboseală, dureri în piept, alterarea stării generale sau a avut infecţii respiratorii recurente”, apreciază iniţiatorul şi coordonatorul ştiinţific al acestei manifestări, Șef Lucr. Dr. Alin Demetrian, coordonatorul Clinicii de Chirurgie Toracică din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

Invitaţii de onoare ai evenimentului sunt Prof. Univ. Dr. Ioan Cordoş, manager Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” Bucureşti și preşedinte Comisia de chirurgie toracică din Ministerul Sănătăţii şi Dr. Dorin Vancea, Preşedinte al Secţiunii de Cancer Bronhopulmonar a Societăţii Române de Pneumologie.