Connect with us

Evenimente

Divanul degustatorilor de film si arta culinara

Cea de-a VI-a ediție a Divanului Degustătorilor de Film și Artă Culinară revine între 21 şi 30 august, la Craiova și Cetate, Dolj.

Published

on

                Cea de-a VI-a ediție a Divanului Degustătorilor de Film și Artă Culinară revine între 21 şi 30 august, la Craiova și Cetate, Dolj. Manifestarea își propune să redescopere cinematografia țărilor balcanice îndeosebi prin creațiile care, din pricina unor conjuncturi istorice tulburi, au rămas inaccesibile sau nu îndeajuns cunoscute publicului de la noi și uneori chiar specialiștilor.

Reunite sub tema celei de-a șasea ediții a festivalului – „Drumuri și răspântii“-  vor rula și trei lungmetraje românești și cinci producții autohtone de scurtmetraj. Divanul Degustătorilor de Film și Artă Culinară va începe cu două seri de proiecţii extraordinare în aer liber, în Centrul Vechi al Craiovei. În prima seară va avea loc proiecția lungmetrajului „Yol“ (Drumul), aparținând  regizorului turc Yılmaz Güney. Filmul a câștigat trei premii la Cannes în 1982. Continuând parteneriatul început în 2014 cu Festivalul Național de Teatru Tânăr „Ideo Ideis“, anul acesta, Divan Film Festival va prezenta în Cetatea Băniei, în Centrul Vechi, sâmbătă, 22 august, de la ora 20.00, spectacolul „Harap-Alb“. Festivalul va continua din 23 august în Portul Cultural Cetate, cu proiecţii de film şi demonstraţii culinare.