Connect with us

National

Guvernul a aprobat Strategia națională privind imigrația

Strategia are ca scop gestionarea eficientă a fenomenului imigrației.

Published

on

Guvernul a aprobat, astazi, 16 septembrie, Strategia națională privind imigrația pentru perioada 2015-2018 și Planul de acțiune pe anul în curs, documente considerate a fi „încă o etapă pe care România o parcurge în cadrul eforturilor de modernizare a procesului de gestionare a imigrației pe teritoriul național”.

Strategia are ca scop gestionarea eficientă a fenomenului imigrației, incluzând obiective strategice generale, obiective specifice și direcții de acțiune care reflectă politicile stabilite la nivel european, adaptate la realitățile naționale.

În ceea ce privește azilul, autoritățile urmăresc asigurarea unui acces mai bun la azil a persoanelor care au nevoie de protecție, o mai bună calitate a condițiilor de primire și decizii mai rapide și mai fiabile în acest domeniu.

Strategia identifică o serie de factori care pot influența imigrația și azilul, printre care menținerea situației conflictuale din Siria, reactivarea conflictului din Irak, menținerea unei situații instabile în zonele limitrofe României (Ucraina, Transnistria), perpetuarea și creșterea în intensitate a conflictului armat israeliano — palestinian.

 

 

 

Sursa: Agerpres