Connect with us

National

Legi mai aspre pentru functionarea barurilor si cluburilor

Iata ce a declarat premierul Victor Ponta: „ISU vor avea drepturile sa ia pe loc pe masura inchiderii acestora”.

Published

on

                       După tragedia de la clubul Colectiv, guvernul înăspreşte legea de funcţionare a localurilor. Premierul Victor Ponta a declarat astăzi că modificarea legii va da dreptul celor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă să închidă locaţiile care încalcă regulile. Tot azi, executivul a decis să acorde un ajutor de urgenţă de 5.000 de lei pentru fiecare familie care a pierdut pe cineva în incendiul din clubul Colectiv. Banii vor fi daţi în baza unei cereri şi a unei copii a actului de identitate. În plus, familia femeii care era de serviciu vineri şi a murit în incendiu va primi încă 10.000 de lei. Aceasta era unic întreţinător al celor cinci copii ai săi.

Premierul Victor Ponta: „Vom da putere direct celor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență să verifice localurile pentru respectarea condițiilor de protecție împotriva incendiilor și catastrofelor. Reprezentanții ISU pot lua pe loc măsura închiderii și sigilării cluburilor până la rezolvarea problemelor.

Sunt măsuri dure – vom închide temporar sau permanent doar localurile care pun în pericol viața oamenilor și care nu respectă regulile. Trebuie să luptăm împotriva iresponsabilității și lăcomiei celor care desfășoară activități comerciale în care sunt implicați mulți oameni. Nu putem accepta ideea că o astfel de tragedie s-ar putea întâmpla din nou!”