Connect with us

National

90 de victime in stare critica si grava

Spitalele deţin, în acest moment, tot echipamentul necesar tratării victimelor, afirmă secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Dorel Săndesc.

Published

on

               32 de oameni şi-au pierdut viaţa şi aproape 90 sunt în stare critică şi gravă, în diverse spitale din Bucureşti – este ultimul bilanţ al incendiului produs vineri seara, în clubul Colectiv. Alte peste 40 de persoane sunt internate, cu răni mai uşoare. Medicii descriu situaţia răniţilor ca fiind staţionară, dar ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, atrage atenţia că starea multora dintre ei se poate înrăutăţi oricând pentru că leziunile sunt atipice : arsuri pe suprafeţe mari ale corpului, necroze pulmonare şi afectarea gravă a căilor respiratorii.
Spitalele deţin, în acest moment, tot echipamentul necesar tratării victimelor, afirmă secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Dorel Săndesc. Specialist în reanimare, acesta a explicat că, din cauza leziunilor atipice, dacă o astfel de tragedie s-ar fi petrecut în urmă cu 3 ani situaţia ar fi fost mult mai gravă: