Connect with us

Regional

Țesătorie norvegiană la Cărbunești

Salarii de 350-400 de euro

Published

on

Autorităţile locale de la Târgu Cărbuneşti au găzduit pentru câteva zile o delegaţie de norvegieni, interesaţi să deschidă o ţesătorie, care să creeze locuri de muncă pentru populaţia de etnie romă. Norvegienii vor să-i pună pe romi la muncă pentru a nu mai veni la cerşit în ţara lor.

Primarul Mihai Mazilu laudă iniţiativa norvegienilor, mai ales că aceştia s-au arătat interesaţi şi de promovarea turismului.

La rândul lor, norvegienii au rămas încântaţi de deschiderea autorităţilor locale pentru sprijinirea investiţiilor în Târgu Cărbuneşti.

Delegaţia norvegienilor care a studiat oportunităţile deschiderii unei fabrici de ţesătorie a fost formată din Leif Rasmussen- lider delegaţie; Anne Sundsethvik-  reprezentant al Ministerului Muncii, Bent Haakon Lauritzen – specialist Resurse umane şi Odd Tore Naglestad- arhitect. Norvegienii au studiat oportunităţile de afaceri, au văzut viaţa economico-socială şi au vizitat ca parcul de panouri solare şi fabrica de cherestea, precum şi centrul pilot, leagănul de copii, Muzeul Tudor Arghezi şi o şcoală dezafectată de la Pojogeni.

Din discuțiile prealabile a reieșit că fabrica norvegienilor va asigura sute de locuri de muncă, salariile urmând a fi în jur de 350-400 de euro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: pandurul.ro