Connect with us

National

Cooperativa Agricolă „Valea Amaradiei-Catalonia”

(Reportaj) Autorităţile din comuna Bustuchin au finalizat documentaţia pentru înfiinţarea unei cooperative agricole.

Published

on

Autorităţile din comuna Bustuchin au finalizat documentaţia pentru înfiinţarea unei cooperative agricole pentru a obţine mai uşor fonduri europene în domeniul agricol. Ideea de a înfiinţa Cooperativa Agricolă „Valea Amaradiei-Catalonia” i-a venit în urma vizitei făcute de edil în Spania unde s-au pus bazele unui parteneriat între localitatea din Gorj şi regiunea Catalonia.

Spaniolii urmează să investească la Bustuchin în culturi de muri, afini şi şofran, prin acest proiect urmând să fie create şi locuri de muncă pentru locuitorii din comună. Spaniolii urmează să facă o vizită în comuna Bustuchin pentru a vedea locaţia în care va funcţiona fabrica de prelucrare a fructelor, autorităţile urmând să beneficieze şi de fonduri europene pentru echipamentele tehnice necesare amenajării unei camere frigorifice pentru depozitarea fructelor.

Guzman Aparicio este unul din spaniolii care lucrează la acest proiect de mai bine de şase luni şi care, de altfel, a şi cumpărat aproape 17 hectare de teren în Bustuchin, pe care vrea să le cultive cu mure, informeaza corespondentul Radio Oltenia Craiova, Rzavan Stoichtoiu: