Connect with us

National

Proiectul de buget pe 2016, pe site-ul Ministerului de Finante

Documentul va cuprinde majorarea pensiilor cu 5 procente şi creşterile de salariale din sectorul public decise de Parlament şi Guvernul Ponta.

Published

on

                          Proiectul de buget pe 2016 va fi făcut public pe site-ul Ministerului de Finanțe cel târziu mâine dimineaţă. Documentul va cuprinde majorarea pensiilor cu 5 procente şi creşterile de salariale din sectorul public decise de Parlament şi Guvernul Ponta, a anunţat ministrul Finanţelor, Anca Dragu. De asemenea, sunt prevăzute mai multe chetuieli pentru investiţii, pentru sănătate şi educaţie. În ceea ce priveşte majorarea salariului minim la 1.200 de lei în 2016, promisă de guvernarea anterioară, încă nu a fost luată o decizie.
Între timp, preşedintele Klaus Iohannis, a discutat la Palatul Cotroceni, cu Directorul Departamentului European al Fondului Monetar Internaţional, Poul Mathias Thomsen despre perspectivele pozitive ale economiei României, dar şi despre unele evoluţii de la nivel european. Potrivit Administratiei Prezidentiale, în cadrul întrevederii a fost evidenţiată si necesitatea continuării reformelor economice, în special în privinţa guvernanţei corporatiste şi a calităţii actului administrativ. Danezul Poul Thomsen a fost negociatorul-şef al FMI în relaţia cu România în perioada 1996 – 1998.