Connect with us

Evenimente

Sindicatele cer creșterea salariului minim (audio)

Cinci confederaţii sindicale solicită Guvernului să nu blocheze creşterea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie 2016

Published

on

Cinci confederaţii sindicale solicită Guvernului să nu blocheze creşterea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie 2016. Vice-preşedintele Cartel Alfa, Petru Dandea, a declarat, la emisiunea Probleme la Zi de la Radio România Actualităţi, că măsura ( anunţată, deja, de Executiv ) este o greşeală cât timp România îşi menţine obiectivul de intrare în zona euro în 2019 :

Petru Dandea şi-a manifestat şi îngrijorarea pentru faptul că 1,6 milioane de angajaţi din România lucrează la salariul minim, potrivit unor date oficiale. Solicitările sindicatelor vor fi transmise Guvernului prin intermediul unei scrisori deschise, a precizat liderul Cartel Alfa. O dezbatere publică pe tema bugetului 2016 cu reprezentanţi ai ong-urilor şi ai cetăţenilor interesaţi va fi organizată, miercuri, la Palatul Victoria. Executivul intenţionează să adopte, în acestă săptămână, proiectul de buget pentru a-l trimite Parlamentului spre dezbatere şi aprobare.